SGDS Gruppen AB är ledande inom många branscher.

SGDS Gruppen AB omfattar bolagen Bevego, Dahl, Optimera, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel samt många spännande dotterbolag.

Tillsammans servar vi över 150 000 kunder regelbundet, duktiga hantverkare inom bygg och installation. Det kommer vi att fortsätta med under respektive varumärke online, i butik och direktkontakt med dess säljare.

Läs mer om våra specialistområden.

Bygg

Optimera är specialiserade på bygghandel, primärt för proffssnickare och byggbolag men bedriver även konsumenthandel på sina enheter. Optimera har hög tillgänglighet på ett stort urval produkter för hållbart byggande till hela fastigheten – från första bräda till funktioner i fastigheten som kök och bad.

Fastighet

Service och underhåll av fastigheter utgör en väsentlig del av samhället och i vår verksamhet. Stora fastighetsbestånd i Sverige är av äldre karaktär och i behov av löpande renoveringar. Det är ett område som spänner över många produktområden, från städartiklar till radiatorer, sanitet och vatteninstallationer.

Industri

Inom industrin måste flöden och styrning fungera. För tuffa miljöer med snabbt tempo har vi produkterna och kunskapen om smarta lösningar till alla industrier, från process till mekaniska industrier. Dahl erbjuder ett brett sortiment och hjälper till med val och dimensionering av ventiler för industri, process, nivåvisning och fjärrvärme.

Kakel

Division Kakel är specialiserade på produkter och tjänster för plattsättare. Vi erbjuder marknadens bredaste sortiment av kakel och ett komplett utbud av verktyg, utrustning och inredning för kaklade utrymmen. Vi bedriver inredningsrådgivning och teknisk support för både proffs och konsumenter.

Kyla

Behovet av kyla ökar konstant och att flöden och styrning fungerar är helt avgörande för många verksamheter, liksom löpande underhåll och service. Hos Dahl finns det produkter inom teknikkyla, komfortkyla, kommersiell kyla och industrikyla. Sortimentet är noga utvalt för att uppfylla höga kvalitetskrav samt en funktionell och prisvärd lösning.

Plåt

Byggplåt i många variationer gällande tjocklek, mjukhet, beläggning, färger, former och av olika material används inom byggbranschen i konstruktion, tak och fasader. Ett komplett produktsortiment säljs via Bevego som har ett trettiotal filialer runt om i Sverige.

Teknisk isolering

Teknisk isolering kräver gedigen kunskap om både miljöförhållanden och produkters egenskaper för att minska klimatpåverkan och kostnader för energianvändning. Bevego är specialister inom området som omfattar isolering av installationer som rör och ventilationskanaler inom industrin och i byggnader.

VA

Division Dahl va är specialiserade inom entreprenad och markarbeten. I bygg- och anläggningsprojekt behövs optimala lösningar, för allt från miljö till teknik och ekonomi. Vi har ett komplett produkterbjudande, både för nyinstallationer och eftermarknadsservice med reservdelar, och erbjuder våra kunder expertråd via olika avdelningar.

Ventilation

Via Bevego erbjuder vi ett av marknadens bredaste produktsortiment inom ventilation. Vi hjälper dig att skapa energieffektiva system med utmärkt teknisk prestanda för optimal komfort.

VS

Division Dahl vs är specialister på sanitet. teknisk installation och lösningar för flöden av vatten, gas och industriella flöden. Här finns ett komplett utbud av lösningar och produkter för installation och service samt branschkunnig specialistservice. Dahl har över 100 års erfarenhet inom området vs.